fredag 28 december 2018

Julen 2018

Julen är firad i dagarna 6. Fredrik kom till oss fredagen före jul och åkte inte hem förrän onsdagen efter. 
På lördagen åt vi frukost och därefter begav vi oss in till Norrtälje för lite shopping, och självklart en titt i spelbutiken.
Fredriks lilla nintendo DS har gått sönder. Han har tappat det i golvet och skärmen är sprucken. Nu jagar han ett nytt spel, men det är dyrt. Han är noga med att tala om för alla att han önskar sig pengar, så att han kan köpa ett.


Vi har köpt en smart-tv och man kan välja filmkanaler direkt på tv´n. Detta lärde sig Fredrik snabbt och har letat hej vilt mellan monster- och robotfilmer. Medan vi lagade julmaten, så såg Fredrik på film.

Vi hade köpt bingolotter till uppesittarkvällen. Fredrik sa att han inte hann med att dutta på sina siffror och ville först inte vara med. Jag tog då kort på raden och tänkte att då blir det lättare om jag läser siffrorna för honom i efterhand. Men han var ju så snabb och hitta dem, så resten av dragningarna var han med i realtid.


Han tyckte att det var så kul och han var så stolt över att han faktiskt hann med. Nästa gång han kommer så skulle han spela igen. 
Det var nära att han vann resor och massa pengar. Det tyckte han var spännande. Han ringde till sin kompis JP som också spelade och han hade också varit nära att vinna 😋😋

Årets julgran var lite konstig, men Fredrik tyckte att den blev fin. Han hjälpte till att hänga några kulor i granen och en girlang, men sen fick vi göra resten.

Julaftons morgon bjöd på grötfrukost och sen gjorde vi oss i ordning för att åka in till Stockholm. Vi firade den hos Thomas son med familj. Min son var också där med sin tjej.

Här sitter han och väntar på mat, jultomten och julklappspengar.

Jultomten kom även i år igen. Thomas lille sonson sa att hans pappa hade likadana skor som tomten. Skulle det vara konstigt? Man tillverkar ju inte ett par av varje sort!!

Fredrik fick många klappar. Ett begagnat nintendo DS så nu kunde han spara alla julklappspengar till något annat, en dödskalle med godis i, ett par mysbrallor, chokladtomtar, hemgjord marmelad, ett par dvd-filmer, skraplotter och pengar såklart. Han var så förvånad att han fick så många julisar.
Leksakspianot som han köpte till lille R, blev också uppskattat.

Jag fick en massa fina teckningar i julklapp av Fredrik. Han har gjort dem på den dagliga verksamheten och de hade skrivit så fint på paketet. Teckningarna är helt underbara och färgglada. Måste hitta på något att göra med dem.


Här är några av dem.




Annandag jul gick vi på bio och såg transformersfilmen "Bumblebee". Den tyckte han var häftig.
På väg till bion träffade Fredrik en tjej som han flirtade med.

Här sitter vi och väntar på att filmen skall börja.

Efter filmen gick vi och åt kinamat. Fredrik beställde friterade räkor och lättöl. Vi åt tills vi storknade, sen bar det iväg hemåt för att packa inför Fredriks hemfärd. Taxi var beställd till 20.00

Jag hoppas att han var nöjd med helgen. Nästa gång han kommer så har han bestämt att han ska gosa med grannens nya hundvalp som de kommer att få hem om nån månad. 

Tills dess så får ni ha det så bra.

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar