lördag 10 februari 2018

JP har lärt sig en läxa

Fredriks kompis JP har som man säger "skitit i det blå skåpet", och i helgen fått sig en rejäl kurs i hur man undviker "skit i skåpet".

Kursledaren har varit A och är en fantastisk kvinna som arbetar på Årstahemmet där Fredrik och JP bodde och gick i skolan, när de var små. Hon har fortfarande kontakt med dem båda och de åker ibland hem till henne och hälsar på. 

I helgen har JP fått lära sig vad man får spola ner i toaletten samt vad man kunde köpt eller gjort för 12.000kr. T ex 200 kebabtallrikar, 24 besök på gröna lund eller 120 biobesök. Nu har han skrivit ner i sin kalender hur man gör på toa och att det är jävla dyrt med rörkillar som mekar rör! 
Varje gång han går in i badrummet, hör jag hur han påminner sig själv, säger kursledaren.

Anledningen till kursen, var att han i julas, spolat ner diverse ögonskuggor och puder i toaletten, och att detta orsakade ett stop utav dess like. Fastighetsskötaren fick flera gånger komma och lösa upp proppen som bildats av detta spektakel. Det tog rörmokaren ca 4 ggr att få bukt med detta. Kostnaden blev ca 12.000kr. Under ca 1 månad så hade A och hennes familj ett o-fungerat badrum.

Att får JP att förstå, att det kostar pengar när han hittar på dumheter i badrummet är inte lätt. Men A har genom att förklara för honom pengars värde, i form av att visa vad 12.000kr är, i det han tycker om att göra och äta och vet vad det kostar per besök eller portion, är genialiskt. 


Fredrik har haft "jävla ont i armen" och varit hos läkaren. Läkaren hade sagt att han hade ett blåmärke inne i armen och rekommenderade honom att köpa receptfri Voltarensalva. Detta prioriterade dock inte Fredrik, utan köpte annat för sin "veckopeng". Han skulle köpa salva på fredag när han får nya pengar, sa han. Tur att det inte var viktigare medicin som skulle införskaffas. Då får man väl be nån från gruppboendet att följa med alt ordna med det själv.

Ha det!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar